Jeg laver en del videomateriale og Podcast. Er du en som også gerne vil igang, til en fornuftig pris, så kan du måske blive lidt inspireret af den udstyrspakke, som benyttes på siden her.

Audio Technica ATR3350 microphones

En fremragende mikrofon til pengene

Audio Technica ATR3350 er en mikrofon, som man nemt kan komme til for rimelige penge. Rigtig mange amerikanske podcaster og video-vloggere bruger denne mikrofon, på grund af den gode kvalitet til pengene. Det gode ved mikrofonen er, at den har god lyd men også en lang ledning, hvilket gør den fleksible ifht. afstand til kamera/mikrofon. Det eneste MEN-oplevelse jeg har til denne mikrofonen, er at den bruger et batteri. Batterier er altid farlige, da man her ikke kan se, hvor meget strøm der er tilbage på batteriet, og derfor kan gå ud under en optagelse.

Pris: 250 – 300 kr.

Læs mere her

Røde SmartLav+ 

Den ideelle mikrofon til dig der vil optage via mobil

Laver du video eller podcast og bruger udelukkende din telefon, så er Røde SmartLav+ det helt rigtige vælg efter min mening, da den er lavettil at virke, når du benytter den med en mobiltelefon. Andre mikrofoner (også Audio Technica) skal bruge en adaptor for at kunne bruge mikrofonen, men da Røde SmartLav+ er lavet til formålet med at bruge en mobil, er det bare sæt den i din mobil og i gang. (Husk har du en nyere iPhone, så skal du have deres adaptor for at få et mikrofonstik).

Pris: 350 – 380 kr. 

Læs mere her

Zoom H4n Pro – Recorder

Det helt rigtige valg til dig som vil lave Podcast

Da jeg havde besluttet mig for, at starte Marketingminister.dk Podcast søgte jeg nettet tyndt for at finde det rigtige udstyr. Jeg fandt en masse Podcast-mikrofoner, som er skabt til formålet, og er geniale hvis du hvergang skal sidde hjemme og optage din podcast. Hvis du vil være fleksible og have en mikrofon du gerne vil have med dig rundt, så er Zoom H4n Pro genial. Den har god lyd i sin indbygget mikrofoner, og den er nem at håndtere angående indstillinger m.m. – Du kan også sætte andre mikrofoner til denne recorder, så du kan lave interviews med andre derpå. Jeg er kæmpe fan og det er det eneste jeg bruger, når jeg optager min ugentlig podcast, hvor jeg deler ud af alle nyheder indenfor online marketing. Zoom H4n Pro er meget populær i podcastbranchen og hos journalister der laver interviews.

Pris: 1.600 – 2.400 kr.

Læs mere her

Røde VideoMic Pro

God mikrofon – men mindre kan gøre det

Jeg er glad for min VideoMic Pro …. men set i bakspejlet, så til det jeg bruger den til, så er den meget overkill. Mindre modeller kan sagtens bruges. Eksempelvis den almindelige VideoMic fra Røde, som kun koster halvdelen. Mikrofonen bruger jeg til film, hvor jeg ikke selv holder kameraet og gerne vil sidde lidt derfra. Den optager god lyd i hele rummet, og kan bruges både udenfor og indenfor. Mikrofonen har fået fantastiske anmeldelser af videofolk, og Røde har haft stor succes med deres Pro-model og er også kommet med en Pro+ model, som er toppen af poppen indenfor videomikrofoner. Bruger man en mobiltelefon til at optage med, skal man bruge en adopter.

Pris: 1.100 – 1.300 kr. 

Læs mere her 

iPhone

Et fremragende kamera som man alligevel altid har med sig

Jeg har en iPhone 8 og det er den,  jeg laver 95% af alt mit videomateriale på. Den er fantastisk til at tage de små hurtige film, og mikrofonen er ikke den værste, men bruger dog alligevel min Røde SmartLav+ i de fleste tilfælde. Der er mange fordele ved at bruge sin smartphone til at optage video med, og den største fordel er, at du har et kamera som fungere, og som du alligvel altid har med dig rundt og du kan lynhurtigt dele dit videomateriale på de sociale medier. Det er klasse. Man skal ikke nødvendigvis have en iPhone 8, da mindre sagtens kan gøre det. Så har du en iPhone 6 (eller en fin Android), så det også fint. Hvis man vil vælge mobil efter kamera, så er det iPhone Plus modellerne, som jeg er størst fan af, eller iPhone X, men den er dyr.

Pris: fra 1.900

Læs mere her  

GoPro Hero 4 Silver

Lille fætter som er nem at tage med sig

Jeg har et GoPro Hero 4 Silver, som jeg købte for langtid siden, og som jeg nu bruger som videokamera til længere film – eller hvis min iPhone ikke skal tappes for strøm. Jeg har valgt GoPro fordi kvaliteten er god ifht. pris, og så er den nem at tage med sig, og der meget godt udstyr til disse modeller, som gør det nemt at sætte sin GoPro fast, der hvor man lige er.

Pris: Kan ikke købes mere, men det nyeste GoPro ligger omkring 3.000 kr. 

Podcast hosting: Podbean

Okay billigt, og kan connecte med Spotify og Apple Podcast

Podbean er en ud af mange muligheder, når det kommer til Podcast-hosting. Jeg kan ikke sige hvilken der er bedst, da jeg syntes det kommer an på, hvor mange episoder du vil lave ugentlig. Jeg bruger personlig Podbean, da det er den billigste som har fri GB, til den bedste pris. Samtidig er det nemt at koble sin Podcast op på Apple Podcast og Spotify, men det tror jeg alle udbydere kan.

Pris: Fra 20 kr. pr. måned

Læs mere her