Categories
Online Marketing

Hvilket medieafspiller skal jeg bruge til at Implementere video på min hjemmeside?

Video på hjemmesider er trendy, og uden tvivl et redskab, som fanger ens bruger, nemmere end lange tekster. Dog vil jeg alligevel her skrive en tekst om, hvordan du vælger den rigtige medieafspiller når du skal implementere video på din hjemmeside.

Implementere video på din hjemmeside

Der er flere måder implementere video på din hjemmeside. Du kan gøre det ved at bruge Youtube, Facebook, Vimeo eller uploade din video til din egen server, og afspille den derfra – Den sidste mulighed… lad hver med at bruge den. Det giver ingen mening.

Mange har svært ved at vælge medieafspiller, når de skal have deres film implementeret på deres hjemmeside, da der er mange at vælge imellem og de er stort set ens… eller er de… Nej det er de overhovedet ikke. De har hver især funktioner, der gør dem anderledes end for de andre.

YouTube

YouTube afspilleren er den jeg oftest ser folk bruger. Dette er ikke meget unormalt, når det er den største videokanal på markedet. Men helt ærligt! bruger du så din YouTube kanal til mere end bare, at være en afspiller til din hjemmeside? Hvis ikke, så er det måske ikke den rigtige kanal at benytte.

Rigtig mange bruger YouTube, da de tror det giver en højre placering på Google, at have en YouTube film liggende på sin hjemmeside. Det tror jeg ikke på!. Jeg har igennem flere sites både brugt Facebook, Vimeo og YouTube til at implementere videoer med, og jeg har ikke set nogen effekt i søgeresultaterne, hvis jeg er gået fra den ene til den anden.

Youtube vil jeg vælge, hvis man er blogger som gerne vil tjene penge via sin YouTube kanal. Du kan via YouTube slå annoncer til, så folk skal se en annonce inden de kan se din video, og på den måde tjener du et mindre beløb pr. visning af filmen.

Jeg kan også se ideen i at bruge YouTube, hvis det er et socialt medie du bruger aktivt i din strategi, og hvor du vil indhente dine follows/abbonenter, for så skal du uden tvivl bruge Youtube som afspilninger. Ingen tvivl om det!

Her finder du koden, så du kan indsætte en Youtube film ind på din hjemmeside:

youtube-del-video

Vimeo

Vimeo er meget det samme som YouTube, bare markant mindre. De har dog efter min smag en flottere afspiller, som næsten også er den eneste grund til, at man skal bruge den, da de danske bruger aldrig rigtig begynde at bruge Vimeo som deres foretrukne medieafspiller. Vimeo har jeg oftest brugt, hvis ikke hjemmesiden har gjort brug af sociale medier overhovedet, alene den grund, at det er den flotteste afspiller, og der er flest redigeringsmuligheder der kan gøre den personlig såsom farve på afspilningsikon m.m.

Her finder du koden, så du kan indsætte en Vimeo film ind på din hjemmeside:

vimeo-del-video

Facebook

Facebook er der mange, som ikke ved at man kan benytte som afspiller på sin hjemmeside. Men Facebook har den funktion at den tracker aktiviteten på din hjemmesides video igennem Facebook, hvilket er sindsyg smart, når du skal få dine følgere aktive igen på din Facebookside.

Facebooks algoritme gør således, at dine Facebookfans skal interagere med dine opslag, for ellers ender det med at de ikke modtager dine opslag i deres newsfeed. Trist men sandt.
Den eneste måde på at man kan få disse Facebookfans til at se ens opslag igen, er ved at få dem til at interagere med et opslag på din Facebookside. Det kan være svært, da det er få der går ind på ens Facebookside, for at se ens opslag igennem der. De vil oftest kun se dem, hvis de dukker op i ens newsfeed.
Men er brugeren logget ind på Facebook, og går ind på din hjemmeside for at se din film, så tæller Facebook det som en interaktion på din filmen, og derfor begynder brugeren igen at se dine opslag, når du poster på din Facebookside. Det er smart!

Måden du sætter din Facebook film ind på din hjemmeside:

facebook-del-video

Konklusion

Skal du have implementeret en video på din hjemmeside så vælg den afspiller som læner sig bedst op af din online strategi. Brug det medie som du også benytter som socialt medie, og på den måde få mest ud af din afspiller.

Dog skal jeg lige understege, at jeg foretrækker du uploader dine video på alle dine aktive videokanaler. Du skal huske på, at YouTube er verdens 2. største søgemaskine, så selvfølgelig skal folk kunne finde din video derinde, selvom det er Facebook du har valgt at benytte som din videoafspiller på din hjemmeside.

 

 

2 replies on “Hvilket medieafspiller skal jeg bruge til at Implementere video på min hjemmeside?”

Fint tip – synes dog du skal koncentrerer dig om at køre bil og så lave video på et andet tidspunkt – det ville gøre mig, som din medtrafikant meget mere tryg!!

Hej – Er glad for du kunne lide tippet. Angående det at filme mens man kører, er der delte mening om, men min mening er at så længe man ikke skal bakse med en masse udstyr mens men kører, jamen så er det lige som hvis man har en der sidder ved siden af dig og snakker. 🙂 Men jeg din besked med i baghovedet. 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.