SSL Certifikat

Google har officielt været ude at sige, at de kommer med en ny opdatering af deres web browser Google Chrome (en af de mest benyttede browser i DK). I den nye opdatering har Google særligt fokus på de sider, som endnu ikke har fået SSL Certifikat på deres hjemmeside. Det vil sige hjemmesider som ikke har en URL der indeholder https:// i deres URL. Google lavede allerede sidste år en kampagne, hvor de annoncerede med at de hjemmesider som ikke havde SSL, vil få dårligere placeringer i søgeresultaterne. Denne gang har Google gjort således, at de indsætter et nyt mærkat i URL’en hvor der står “Ikke sikker” – Det bliver med andre ord mere tydeligt for dine besøgende, at din hjemmeside ikke har SSL Certifikat og derfor ikke har en sikker forbindelse hvilket kan få konsekvenser for sidens konverteringsrate.

Hastighedsoptimering

En anden ting som Google sætter meget fokus på til juli, er hastighedsoptimering. Google har også her været ude og sige at langsomme hjemmesider, vil blive straffet med dårligere resultater i søgeresultaterne. Det vil sige at din hjemmesides placeringer i søgemaskinen kan være i fare, hvis ikke du får gjort noget ved dette.

Måden du tjekker op på om din hjemmeside er langsom eller ej, er ved at klikke dig ind på Google Insight Pagespeed og taster din URL i feltet på siden. Google vil gå igennem din side og derefter give din side en score fra 0 til 100. Du vil få af vide hvilket ting Google gerne ser du får lavet på din hjemmeside, for at den kan præsterer hurtigere og har du besøgende nok på din hjemmeside, så vil Google også fortælle dig, hvor hurtigt din HTML kode bliver indlæst, og hvor hurtigt dine medier (billeder og video) bliver indlæst.

Det du skal være særligt opmærksom på er, hvilken farve Google giver din score. Der er 3 farver den kan give.

Rød: Dårlig
Orange: fin
Grøn: God

Du skal helst have grøn i din score, og det får du ved at du får en score på 80 eller derover.

HUSK. Du skal tjekke alle dine sider og ikke kun din forside, da din score tæller for den enkelte side.