Dit humør kan sætte standarden for dagens humør


Jeg var inde og høre et foredrag med Thomas Rathsack som er tidligere jægersoldat. Mange kender ham også fra programmet Korpset, som i flere sæsoner har kørt på TV2. Thomas Rathsack er udover en fed fyr, også en rigtig god formidler. Så er du en som gerne vil ind og se foredrag omkring hans tid i Forsvaret eller omkring Attitude, så skal han ihvertfald have en anbefaling herfra.

I foredraget jeg var inde at høre, var omkring hans tid som soldat. Fed historie, og her kunne man tage mange gode ting ud. Der var dog en ting som Thomas Rathsack nævnte som gjorde særligt indtryk. Dit humør kan være med til at skabe humøret omkring dig.

En ting som jeg personligt har gået meget op i, igennem de sidste par år.

Dit humør kan sætte standarden på dagen

Han fortæller det med at være en del af en gruppe. Det at gå ind i et rum hvor der måske sidder 4-5 andre. Hvis du er i et dårligt humør eller er træt, så kan du ikke andet end at trække deres humør ned. Hvis du er heldig, så er de ligeglad med dit humør og derfor bevare det humør som gruppen befinder sig i. En ting er helt sikkert. Du vil i hvert fald ikke trække humøret op i gruppen. Så med andre ord – du kan kun gøre mere skade end gavn – og det er så rigtigt. Ingen gider en surstråler, som dræber alt godt humør i det lokale som personen befinder sig i. Mand dig op, hvis ikke der er en grund til andet.

Dem som kender mig ved, at jeg er en knægt, som har humøret på min side. Jeg har meget få dage med dårligt humør. Jeg tør faktisk godt at kalde mig selv en humørspreder, som værdsætter godt humør højt. Jeg har de sidste par år også dyrket det at være positiv i mine omgivelser, da jeg mener at jo flere smil der er omkring dig, desto bedre er dagen.

Jeg er bevidst legefar, som gerne vil få mine unger og deres venner til at grine. På mit arbejde som leder, går jeg meget op i, at mine kollegaer har det sjovt, og at der skal være plads til sjov og spas. Jeg er ham som fyrer noget dumt af, hvis jeg kommer ind i et mødelokale med trætte mennesker, kun for at få et smil – det ikke altid den joke jeg kommer med, er lige god, men hvis bare de så smiler over jeg er åndssvag, så det også fint.

Nogen vil kalde man er lidt en “jubleklovn” eller “opmærksomhedskrævende”, men i virkeligheden, så behøver jeg ikke få opmærksomheden, hvis bare dem omkring mig smiler.

Jeg tror inderligt på at dit eget humør sætter standarden for det humør, som er omkring dig. Er du glad og smilende, så vil du opleve at det smitter. Uanset om det er personer du kender eller ej.
Er du sur, trist og grå, så kan du tage energien ud af enhver. Du trækker alle med ned og det har jeg aldrig oplevet giver noget positivt til ens omgivelser.

Smil for fanden. Hvad har du at være sur over?

Tror du ikke på mig, så prøv at dyrke det. Prøv og vær ham som dyrker godt humør. Vær god ved dine omgivelser. Det kan være helt bitte små ting som at:

  • Holde døren for en
  • Vær den der holder tilbage i bilen for at give en anden plads
  • Den der viser overskud og siger ‘Tak og i lige måde’ med en stemme som kassemedarbejderen kan høre at du mener det.
  • Giv en stor tak og smil til postbuddet der giver dig din pakke
  • osv.

Jeg dyrker det. Du kan kalde mig jubleklovn, skør eller andet. Jeg kan bare sige at jeg ved med 100% sikkerhed. Jeg vil fortsæt dyrke det. Jeg vil hele tiden blive bedre til det – og jeg nyder det. Tak fordi du læste med ;-)


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.