Din hjemmesides hastighed betyder mere end du tror.. og få 3 tips med på vejen

Din hjemmesides hastighed betyder mere end du tror.. og få 3 tips med på vejen

  • DIn hjemmesides hastighed

Har du en hjemmeside, som er lidt langsom når du går ind på den, og måske også når du blot skifter til en ny side. Dette kan skyldes mange ting – ting du skal have styr på! Hvorfor? jo din hjemmesides hastighed betyder noget både på brugeroplevelses- og SEO fronten. Søgemaskinen Google ser mere og mere på websites hastighed, og de er nu gået så langt, at din hjemmesides hastighed kan være med til at bestemme dine placeringer i Google. Jeg giver dig her 3 ting du kan gøre for, at gøre din hjemmeside hurtigere.

1. Sørg for at dine billeder ikke fylder for meget

En af de ting der hurtigt kan være en rigtig hastighedsdræber, er store billeder – eller bare billeder i det hele taget. Er du typen der sidder i Photoshop og lave smarte billeder til dit website, så er det vigtigt at du vælger de rigtige formater. Der er nemlig stor forskel på, hvornår du skal lave et billede som PNG eller som JPEG.

Ofte skal du lave dine billeder i JPEG hvis dette er muligt. De fylder oftest mindst bortset fra hvis billedet indeholder få farver, så kan et billede i PNG godt fylde mindre end et JPEG. Så undgå så vidt muligt at gemme et rigtigt fotografi i PNG. Det er noget der fylder og tager alt hastigheden på dit website.

Brug Smush.it

Når du har lavet dine billeder – uanset om det er PNG eller JPEG, så skal du altid køre dine billeder igennem programmet Smush.it. Dette program kan minimere billedet, så det ikke fylder så meget på din server og derfor hurtigere for din hjemmeside at åbne op i browseren. Det er super nemt at bruge, og dine billeder mister ikke billedkvalitet. Ergo er det rimelig dumt ikke at bruge, når nu du jo nu kender til det.

Har du en hjemmeside lavet i WordPress, så kan du også hente Smush.it som et plugin.

2. Komprimere dit CSS og Java Script kode

Komprimere dit CSS og Java Script kode? Ja det lyder sku rimelig nørdet, og det er det faktisk også, MEN heldigvis er der lavet programmer der kan hjælpe os.

Alle hjemmesider er opbygget via kodesprog og disse koder er oftes skrevet med meget mellemrum og linjeskift, da det så bliver mere overskueligt for programmørene, som arbejder med det. Men de mellemrum og linjeskift gør også, at ens internet browser også skal igennem flere linjer kode og derfor er det svære/hårdere for den at få din hjemmesiden frem på skærmen. Det der sker når man komprimere sit kode, så fjerner man de mellemrum og linjeskift, så koden hurtigere kan scannes igennem maskinen og derfor hurtigere at vise på skærmen.

Ja det kan være et større arbejde, men har du WordPress, så er der heldigvis mange gratis plugins, som kan gøre det for os. Der er mange forskellige der kan gøre dette, men personligt bruger jeg pluginet Better WordPress Minify. Dette plugin skal bare aktiveres, og så gør det selv resten arbejdet. 

En god hosting løsning gør virkelig underværker

Har du prøvet med de overstående ting og stadig har en hjemmeside, som køre langsomt, så er det sikkert din hosting løsning der er problemet. I dag er der rigtig mange forskellige løsninger man kan vælge, og de fleste er også gode til at få deres produkt til at virke som det bedste uden at være det, og derfor er det svært for folk som ikke er så nørdet på det punkt, at vælge den rigtige.

Ens hosting løsning skal passe med dine ambitioner. Det jeg mener er, at hvis du har store ambitioner med din hjemmeside, så er det også vigtigt du køber en god hostingløsning fra starten, da det hurtigt kan blive dyrt, hvis du sidder på en billig løsning og så skal skifte til et andet sted. Så sæt dig ned og spørg dig selv – hvor meget trafik tror jeg der kommer hver måned.

Har du blot en hobby virksomhed eller en hobby blog, så skal du blot finde en fin løsning til billige penge.

Nu kunne jeg godt skrive op og ned omkring hvad man skal kigge efter og ligene, men det kan sku hurtigt blive tørt. Derfor vil jeg hellere vise dig de løsninger, jeg mener er bedst på markedet.

Mine anbefalinger

SiteGround
Har du en virksomhed, som du virkelig vil noget med og hvor du vil have en hjemmeside, som giver dine bruger en god og hurtig oplevelse, så anbefaler jeg SiteGround. Jeg bruger dem selv og jeg er yderst tilfredse med dem, da jeg syntes både deres produkt og deres support er helt i top. To ting jeg selv har meget store krav til.

Siteground har en live support som altid står klar til at hjælpe dig hvis du har spørgsmål. Brug den hvis du er det mindste i tvivl. I længden kan det måske bedst betale sig.

UnoEuro
Har du en hjemmeside på hyggebasis eller en hjemmeside til din virksomhed, hvor du ikke forventer et stort besøgstal, så er UnoEuro en perfekt løsning. De koster under 200 kr. om året og de er utrolig stabile. Jeg har aldrig hørt  eller oplevet noget dårligt om dem og jeg bruger dem selv til mine mini/hobby projekter.

 

Her kan du se mine resultater da jeg skiftede fra mit gamle hosting sted til Siteground

Testet på siden GTmatrix.com

Hosting hos SIteGround

Test din hjemmesides hastighed

Nu har vi været igennem nogen ting du kan ændre på din hjemmeside, nu mangler vi blot og se om de ting der er lavet har hjulpet på din hjemmesides hastighed. Der er lavet to fantastiske hjemmesider, som kan teste din hjemmesides hastighed for dig. Det er hjemmesiderne GTmetrix.com og Googles egen tester Google Pagespeed Insights.

Det fantastiske ved disse to sider er, at de for det første er gratis at bruge og så fortæller de dig ikke bare, hvor langsom din hjemmeside er, men også hvad du kan gøre for at gøre den hurtigere. Dette kan dog godt være lidt nørdet, men så tag din programmør med på råd. Bedst kan jeg lide GTmatrix, men jeg tjekker også altid på Google Pagespeed Insights for en sikkerhed skyld.

Konklusion

Jeg håber du har forstået, at det er vigtigt at din hjemmesides hastighed er god. Både på grund af SEO, men også brugeroplevelse. Du kender det sikkert godt selv. Er en hjemmeside langsom, så skynder man sig at finde sig en anden som indeholder de samme informationer.

Er du i tvivl om din hjemmeside er hurtig eller langsom, så gå ind og tjek din sides hastighed på de to test sider, som jeg skrev tidligere og få sendt dine “fejl” videre til din programmør.

Så står du og skal til at lave ny hjemmeside eller opdatere din nuværende så brug de 3 tips, og få den løbende tjekket igennem de to test sider. Så kan du også hurtigt se at små ændringer kan gøre en kæmpe forskel.

By |2018-04-24T21:00:25+00:00juli 8, 2014|Online Marketing|

2 Comments

  1. […] derfor kan jeg komprimere og få bedre loadhastighed, helt uden kodeevner og -indsigt! Tak Thomas for denne værdifulde […]

  2. […] Husk du kan læse mere om hastighedsoptimering, i et af mine tidligere blogindlæg ‘Din hjemmesides hastighed betyder mere end du tror.. og få 3 tips med på vejen‘. […]

Smid en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.