Aldrig gå efter et mål eller mission uden at have dig selv med


Jeg har set filmen The Greatest Showman, som er en musical fra Disney der blev lavet i 2017. Det er ved at være nogen år siden, men et af budskaberne der er i filmen, holder stadig. Filmen er en fortælling om P. T. Barnum, som i 1800-tallet levede i fattigdom, men fra et ungsdomsvenskab fandt sig en kone fra et rigt miljø. Han lover hende og hans to børn en sikker fremtid, hvor de kan være sammen og udleve deres drømme.

P. T. Barnum var ham der skabte det vi kalder et cirkus, og tjente en masse penge, der får familien ud af fattigdom. I filmen følger man så hans ændring fra, at gå fra fattigdom og ind i de riges rækker. Han løber efter at gøre sin succes større og større, men selvoptagelsen tager over, og nu er målet pludselig blevet, at vise hans svigerfamilie og dem omkring ham, hvor god han er. Det ender med, at han glemmer hvorfor han startede hans cirkus – nemlig for at skabe en stabil økonomi, som kunne skabe en tryg ramme for hans familie. Med andre ord, så jagter han en succes, som overtager hans egne drømme og fjerner fokusset på det mål, som først var tiltænkt. Det ender med at gøre mere skade end gavn, for det han elsker allermest – hans familie.

Du kunne lige se traileren på filmen her:

For mange bliver blinde i succes (eller fiasko)

Filmen var god, men budskabet bedre. Mange iværksættere og karrierepersoner løber stærkt for at opnå en form for succes, og det kan ødelægge det man har ved siden af jobbet. Den kultur med at man skal arbejde hårdt og gerne i mange timer, er aldrig noget som er sundt, hverken for dig som person, men slet ikke for et familieliv eller den omkreds du har tæt på dig.

Jeg har selv jagtet succes, og i min erhvervsmæssige karriere har jeg både jagtet succes og et mål om at overbevise nogen, at jeg var god nok. Heldigvis har jeg selv kunne stoppe op, da arbejdet tog for meget, og da det begyndte at gå udover familielivet.

Jeg tror personligt at det er vigtigt, at vi husker at sætte os nogen mål i livet. Det er kun godt og det motiverer os, samt øger chancen for, at man lykkes (uanset om det er sport, arbejde eller noget helt tredje). Det er bare vigtigt, at inden man træder ind i et projekt eller en mission, at man har sig selv med. At man tænker over hvor lang tid det vil tage af din hverdag, og hvad det er du skal sætte til side for, at få den nødvendige tid. Har du en kæreste eller hustru, som syntes det er fint, at du arbejder længe, så det jo fedt – men syntes dine børn også det?

Hvis du er typen der ikke kan slippe presset situationer, når du kommer hjem, og derfor måske trækker dårligt humør med hjem i stuen, er det så det værd?

Det kan også være, at du er i gang med at nå dit mål og at det hele køre for dig (som P. T. Barnum), så husk at kigge tilbage en gang i mellem og se om smilet stadig er i hovedet på dine nærmeste. Egen succes kan blinde og det er bare træls, hvis man opdager det, når det er for sent. Tro mig – det gør fandme nas!

Til tider skal man være lidt egoistisk – men ikke skide på alle omkring dig

At du har en drøm om at opnå et mål i livet, det skal ingen tage fra dig. Har du familie eller venner du holder af, så syntes jeg dog, at du skal stoppe op og se på om vejen til dit mål, kommer til at skade din relation til dem. Jeg har igennem mit eget karriereræs set eksempler på, hvor man måske lige har været lidt for målrettet omkring sit eget mål, og derfor glemt dem der står en tættest. Det er noget som rammer hårdt, når det sker og det kan ødelægge alt. Har du en mission, et mål eller andet, som er større end din familie eller dem omkring dig, så gå efter det. Men hvis ikke, så er mit råd til dig, at tænke dig om. Du skal måske ikke droppe dit personlige mål, men nogle gange skal turen mod målet bare tegnes om, så man får hele kabalen til at gå op.

Personligt så syntes jeg faktisk, at ens familieliv skal give plads til de mål man hver især har. Man skal have drømme og derfor skal man som familie også se på, hvordan man kan støtte hinanden i de ting, som man vær især drømmer om. Når du så går efter din drøm, så se dig selv i spejlet og beslut dig for, at den person du ser i dit spejlbillede, ikke forandre sig. Børnenes ynglings far/mor skal fortsat være deres ynglings. Familiens humørbombe skal stadig have overskuddet til, at kunne levere det folk elsker dig for. Du skal altså kunne tage dig selv med på din rejse. Du må gerne udvikle dig personligt, men du skal ikke forandre de ting, vi allerede godt kan lide ved dig. Gør rejsen dette, så syntes jeg at du skal spørge dig selv, om din drøm eller mission egentlig er det værd, eller om der er noget som skal tænkes om.

Sikre at dit bagland er med på din plan – er de bag din ryg, så uanset hvad du laver, så bliver det en federe rejse du skal i gang med, og jeg vil vove og påstå at chancen for at den lykkes er MEGET større.

Rigtig god rejse skal det lyde herfra!

,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.