3 Fejl du ikke må begå når du booker bannerannoncering på nyhedsmedier

 

Branding er noget vi alle har brug for, på den ene eller den anden måde. Vi vil gerne vise vores virksomhed frem, og vi vil gerne ud med vores budskaber til specifikke målgrupper. Der er flere måder at komme ud på og en af de metoder mange bruger, er at booke bannerplads på diverse medier. Det kan være nyhedsmedier, eller også kan det være en platform som hjælper dig med, at komme ud til den rigtige målgruppe på det rigtige tidspunkt.. det er ihvertfald sådan mediet selv siger de gør det 😉

Disse bannerpladser kan sagtens have værdi for din virksomhed, men tro mig, der er virkelig også mange steder, hvor du ikke får ret meget for pengene selvom disse bannerleverandører de siger at du har fået meget og at annonceringen er gået rigtig fint. Det skal de jo sige, for at du kommer igen næste gang du har en kampagne.

Jeg har igennem min tid i branchen selv siddet ved sådan et medie, og jeg har også været booket mange af de medier for kunder og samarbejdspartner, og jeg har i dette indlæg 3 ting du skal være opmærksomme på, når du booker eksterne medier. 3 ting som måske viser det rigtige billede af din annonceringsperiode.

Track selv dine kliks med UTM-tags

Når du bestiller banner er det uhyr vigtigt, at du selv tracker så meget som overhovedet muligt, på dine banners performance. Gør du ikke det, så har du ikke en chance for at vurdere, hvordan dine kampagner er gået.

Når man køber ind på bannerplaceringer, så vil 9/10 leverandører kun lave det der hedder en CPM-aftale. Altså du betaler pr. 1000 visning. Det vil sige at du måske kan få en CPM aftale på 60 kr. pr 1000 visning, men du aner ikke, hvor mage klik dette vil give, og det er oftest kliks der er mest værd for din kampagne, da det er på din hjemmeside brugerne har mulighed for at lave den konvertering som giver penge i kassen. Da du ikke kan få en CPC (Cost pr. click) aftale, så er det meget vigtigt du selv holder øje med, hvor mange der har klikket på dine banner og dette kan du gøre via UTM-tags.  Disse tags kan du lave her .

Sådan laver du et UTM-tracking link

Lad os nu sige at jeg skulle holde en sommerfest og på min hjemmeside thomasgajhede.dk der har jeg lavet en landingsside, hvor folk kunne tilmelde sig. Jeg vil promovere festen via banner på en hjemmeside der hedder technotrolden.dk. Jeg har lavet et banner til formålet. Dette banners mål er 300×250 pixel og de skal linke ind til min landingsside thomasgajhede.dk/sommerfest. Så vil min opsætning via UTM-builderen se således ud:

UTM-tag opsæting

Website URL: Din landingssides url
Campaign Source: Navnet på mediet der skal vise dine banner
Campaign Medium: Hvilken annonceringstype du benytter (banner, mail, osv)
Campaign Name: Navnet på din kampagne
Campaign Content: Bruges hvis du har flere annoncer. Her kan du adskille dem ved at skrive noget unikt til hvert format. Jeg skriver oftest bannerstørrelserne deri eller navnet på det produkt jeg vil sælge.

Til sidst tager du linket som generatoren har lavet og sender til din leverandør, når du også sender de banner som mediet skal kører for dig.

Du kan måle resultaterne i Google Analytics. Dette gør du under den ventre fane der hedder ‘Anskaffelse’ og så ind under den der hedder ‘Kampagnetrafik’. – tryk på ‘Alle kampagner’ og her vil du finde dit Campaign Name. Klik på dit Campaign Name og du vil kunne se, hvor mange kliks der har været på dit banner og alle de andre data, som man plejer at analysere på under en kampagne. Det eneste du ikke kan se er, hvor mange visninger dit banner har fået, men det kan din leverandør fortælle dig.

UPS! – Hvis din leverandør kan vise dig, hvor mange kliks der er kommet på dit banner, så skal du ikke blive overrasket hvis ikke dit tal fra Analytics og leverandørens tal ikke stemmer overens. Leverandørerne bruger systemer som tæller så snart der er klikket på banneret, og dataen i Google Analytics tæller først, når din hjemmeside har loadet dit Analytics-kode på din hjemmeside. Så hvis leverandørernes tal er højere kan det være der er nogen der har klikket på dit banner, men forladt din side med det samme igen – altså et fejl-klik.
Det kan også være at der er nogen som kører i inkognitobrowser eller andet der gør de blokere din Google Analytics-kode. – desværre.

Mange visninger – eller er det robotter der ser dine banner

“Din kampagne er gået rigtig godt. Den har fået virkelig mange visninger”…. har du hørt denne sætning før? Ja den hører man næsten hver gang, men det kan også være at det er rigtigt, men er det alle sammen mennesker der har set dit banner, og hvornår er en visning egentlig en visning.

Der er 2 ting som du skal clearer med din leverandør.

Er det mennesker eller bots?
Du skal sikre dig, at det er rigtige brugere der ser dine bannerne og ikke bots/robotter. Det er oftest noget du kan spørge din leverandører om, for gør du ikke det, ja så nævner de heller intet om det. Det er nemlig tit at de er ramt af bots i deres systemer hvilket også er fair, da de kan være svære at komme udenom, men det er vigtigt du ikke betaler for de visninger. Så spørg dem endelig og regulær prisen derefter.

Er en visning – en visning?
Husk og hør om en visning er når banneret har været synlig for brugeren, eller om det tæller så snart der er en inde og besøge siden hvor dit banner er på. Der er nemlig stor forskel. Hvis dit banner er i bunden er en hjemmeside, for så er det jo ikke sikkert, at der er nogen der kommer ned og ser det, men det kan godt være du betaler for visningen alligevel. Det er derfor vigtigt du enten for handlet på de bannerplaceringer der er øverst på mediets hjemmeside eller også at en visning først tæller, når brugeren kommer derned hvor dit banner er.

 

Mål din kampagne på dens konverteringer

Er din bannerkampagne gået godt ved din leverandør? – se på dine konverteringer. Du har altid konverteringssporring på din Google Analytics (og har du ikke, så skal du igang med det fra dags dato – BASTA!) og med dine UTM-tracking kan du se, om dine banner har givet nogen form for konvertering i kampagneperioden.

Når vi køber markedsførringsplads, så er det vigtigt at vi sælger for mere end vi annoncere for. Forretningen skal jo gerne give plus, så husk at måle dine omkostninger op med det du har fået ud af kampagnen. På den måde kan du hurtigt se om annonceringen har været en god ide for din virksomhed eller ej. – og husk også at kigge indad. Nogen gange kan det desværre også være produktet som bare ikke har været godt nok.

Husk når det er bannerannoncering, så skal du også se på om det har givet nogen assisterede konverteringer. En assisterede konvertering tælles ved at nogen måske har klikket på dit banner, – forladt din side igen, men er så kommet tilbage og konverteret. Sådan fungere det tit, når man kører display eller anden form for bannerannoncer.

 

Konklusion

Skal du ud og købe annonceringsplads på diverse medier, så skal du sikre dig kvaliteten af det du får. Husk og find ud af, hvad du får for dine penge. Hvornår en visning er en visning. Er det 100% rigtige brugere der ser dine banner eller ej – og vigtigst af alt, så husk og track på alt det du kan, og vurder din kampagne på, hvor meget kampagnen har givet i pengepungen og ikke på hvor mange visninger dine banner har fået.

 

Håber du kan bruge dette til noget, og at din næste kampagne bliver endnu skarpere og du kan se værdien i det du har købt. 🙂

By | 2018-02-15T19:42:16+00:00 februar 19, 2017|
Tilmeld dig nyhedsbrevet

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få den nye SEO-checkliste. Checklisten sikre at du husker alle de vigtigste SEO-discipliner, når du
optimerer din hjemmeside.
close-link
Gratis SEO-Checkliste - Klik her